De ideale werkplek inrichten

Een veilige en gezonde werkplek inrichten? Ontdek hier onze tips! 

Het grootste deel van de dag breng je door in je kantoor of werkruimte.
Daarom is het belangrijk dat die goed is ingericht. Zorg voor voldoende licht, lucht en ruimte voor een maximale concentratie en hogere productiviteit.

werkplek bij Clubhouse

1. Ruimte

Een werkplek moet voldoende groot zijn. Reken op minimum 2m² per persoon. De ruimte of zaal is best 10m² of groter en 2,5m hoog. 

Bovendien heb je ook voldoende bewegingsruimte nodig. Naast een bureau en opbergkasten moet je dus vrij kunnen bewegen in de ruimte. Alle kasten, deuren en schuiven moet je makkelijk kunnen openen en sluiten.

Zorg tenslotte voor een comfortabele stoel, aangezien je het grootste deel van je werkdag zittend doorbrengt.

2. Licht

Uit onderzoek is gebleken dat voldoende daglicht zorgt voor meer productiviteit. Bovendien is het minder lastig voor je ogen als er een natuurlijke lichtinval is, zeker als je altijd met de computer werkt.

Maar ook het kunstlicht in de werkruimte is belangrijk. Zorg voor licht dat je werkplek voldoende verlicht, maar ook een aangename, warme lichtkleur heeft.

Let op dat je verlichting geen lawaaihinder veroorzaakt. Niets is zo storend als een lamp of toestel die een vervelend en constant lawaai maakt.

3. Lucht

In de ideale werkruimte moet de toevoer van verse lucht en de afvoer van bevuilde lucht worden verzekerd.

Idealiter kan je de vensters openzetten om frisse lucht binnen te laten: Een relatieve luchtvochtigheid van 40 tot 70 % is aangeraden.

Tot slot check je of je werkplek of werkruimte niet te koud of te warm is. Om de volledige concentratie te garanderen, zorg je best voor een aangename temperatuur.

Vertrouw op het ClubHouse

Ben je op zoek naar een flexibele werkplek die voldoet aan bovenstaande voorwaarden? Vertrouw dan op ClubHouse.
De volledig uitgeruste werkplekken maken van jouw werkdag een succes!

Bij Clubhouse Kontich heb je keuze uit verschillende werkplekken.
Uitgeruste bureaus om rustig te werken, focus booths om besprekingen of calls af te handelen, barkrukken om informeel te overleggen met collega’s, en een lounge om te ontspannen.

Bovendien is het ClubHouse makkelijk en snel bereikbaar. De centrale ligging tussen Mechelen en Antwerpen, dichtbij de afrit van de E19, is voor jouw werkdag ideaal.

Een dagje uitproberen kan je zelf helemaal gratis!Werkplek bij Clubhouse - de Lounge

Ontdek de werkplekken van Clubhouse