Verhoog je creativiteit: ga eens vreemd!

Verhoog je creativiteit

Verhoog je creativiteit en productiviteit: Blijf eens hangen in die leuke koffiebar, steek een was in wanneer je thuis werkt of ‘ga eens vreemd’ op een cowork-plek!

Wanneer ervaar je eigenlijk een gevoel van ‘flow’?

Deze vraag stel ik als zelfstandig Kantelaar vaak aan klanten die een individueel loopbaancoachingstraject bij me volgen, of aan werknemers van organisaties die ik begeleid bij het kantelen naar een waarderende organisatiecultuur.

Zelf maak ik die oefening ook geregeld, en dit is momenteel mijn antwoord:

Ik ervaar een gevoel van flow… als ik goede ideeën heb, waarmee ik mensen kan inspireren, verbinden, energie kan geven en wanneer ik mijn klanten zie kantelen.

idee

Goede ideeën zijn dus belangrijk voor mij. Mijn beste ideeën krijg ik:

Het valt op dat ik voor veel van deze activiteiten vroeger – toen ik nog werknemer in dienstverband was en werkte als organisatieadviseur, HR manager of communicatiemanager – strikt genomen niet betaal werd.

Ik werd betaald voor de tijd die ik doorbracht op kantoor, zittend achter mijn PC, of vergaderend met mensen, meestal allemaal in hetzelfde gebouw, tenzij ik bij klanten was.

Mijn beste ideeën kreeg ik toen echter ook al in de auto, onderweg van en naar het werk en tijdens pauzes, op momenten dat ik juridisch gezien ‘niet aan het werk’ was.

Bijvoorbeeld, wanneer ik na de lunch even buiten de benen ging strekken. En op de keren dat ik beef ‘hangen’ bij mensen – klanten, leveranciers, collega’s, leidinggevenden – die nood hadden aan een luisterend oor, hier en nu, en meestal niet voorzien in mijn planning…

Het zegt iets over de manier waarop we vandaag nog altijd kenniswerk waarderen. Onze kijk op arbeid die creativiteit vereist om tot een zo goed mogelijk resultaat te kunnenkomen – aan de orde bij ELKE kenniswerkersjob die naam waardig – is hopeloos verouderd.

Kantelen die handel!

We kijken uit naar je reactie….