De 5 grootste voordelen van mobiel werken

Efficiënt vergaderen in het ClubHouse

Meer en meer werknemers werken mobiel

De werkkrachten van vandaag worden meer en meer mobiel vandaar de nieuwe term “mobiele werkkrachten”, deze mobiele werkkrachten migreren van traditionele kantoorjobs naar werken onderweg.

Technologische veranderingen hebben het mogelijk gemaakt voor de doorsnee werknemer om letterlijk van overal te kunnen werken. De functionaliteit van laptops worden al snel vervangen door Smartphones, tablets en andere mobiele toestellen. Dit artikel geeft een kijk op dit nieuwe type van werkkrachten en de voordelen die deze manier van werken met zich meebrengt voor bedrijven.

Wat is een mobiele werkkracht

Zoals de naam suggereert, is een mobiele werkkracht een werkkracht “on the move”. Er is geen vast kantoor of werkplaats die door de mobiele werknemer wordt gebruikt. In de plaats van het werken op kantoor, werkt de mobiele werknemer van overal; van thuis, hotels, treinen, bussen, parken, op zijn eigen laptop of mobiel toestel/device geconnecteerd met het internet.

De 5 Voordelen van mobiel werken

1. Werk gerelateerde communicatie  en communicatie met het team is van overal mogelijk. Dit resulteert in beter bereikbare en meer verbonden werknemers.

2. Met de mogelijkheid tot video conferencing, kunnen vergaderingen plaats vinden van praktisch overal.  Dit bespaart tijd dat anders besteed zou worden op de baan (of in de file).

3. Een “paperless office” is bijna een realiteit voor elk aspect, inclusief handtekeningen en referenties die door middel van digitale media gebeuren.

4. Voor werknemers die flexibele uren willen  of meer tijd thuis willen spenderen, helpt thuis werken om deze werknemers te laten blijven bijdragen aan het bedrijf.

5. De balans tussen werk en leven wint meer en meer aandacht de wereld van vandaag. Mobiel werken helpt dit te bereiken. Bedrijven die gekozen hebben voor de mobiele manier van werken hebben ondervonden dat de retentie werknemers toenam.

Daarnaast, hoeven we ons natuurlijk ook niet meer druk te maken in wat we aantrekken om te gaan werken.

Conclusie

Er zijn sommige traditionele jobs die gedaan moeten worden als een team op een gegeven locatie, maar voor alle anderen, waar deze restricties geen parten spelen, zijn mobiele werkplekken en werkkrachten de toekomst en als werkgevers en werknemers moeten we ons voorbereiden op hetzelfde.