Buzzee Bees: over de bloemetjes en de bijtjes…

Buzzee Bees

Buzzee Bees: de bijtjes, maar dan zonder de bloemetjes

Sinds enkele weken hebben we nieuwe, vrolijke gasten in het ClubHouse: de Buzzee Bees!
Maar wat voor beestjes zijn dat nu precies?

Wel, ze werden alvast in 2 formaten gesignaleerd:

buzzeebees

 

Een poppetje om geconcentreerd te werken?

Is het niet een beetje raar om met zo een poppetje rond te lopen en dit op je bureau te zetten, hoor ik u al denken? Wel, om heel eerlijk te zijn, ja dat is de eerste keren een beetje raar. Maar als je merkt dat het helpt, is dat snel vergeten! Buzzee Bee handleiding

Het ClubHouse beschikt over een behoorlijk aantal flexplekken in een “open” architectuur, waar je rustig kunt werken.

Daarnaast zijn er ook andere soorten werkplekken, met ook telkens een andere sfeer die zich beter lenen tot interactie en conversatie.

Klinkt allemaal erg logisch en op het eerste zicht is het dus ook niet nodig om met een Buzzee Bee aan te geven dat je ongestoord wil doorwerken.

Toch hebben we vastgesteld dat het op de open werkplekken vaak moeilijk is om rustig en geconcentreerd te zitten werken.

Twee collega’s slaan een babbeltje aan een bureau naast je, een andere collega begint een telefoongesprek en gaat daar nogal in op en een derde collega spreekt je aan om zijn ‘erg boeiende’ belevenissen van gisteravond uit de doeken te doen… Al snel komt van dat ‘geconcentreerd werken’ niks meer in huis en blijft je TO DO-lijstje onaangeroerd. Frustrerend!

I’m buzzeeeee

Op die momenten is de Buzzee Bee een leuke visuele herinnering voor de mensen om je heen dat jij ongestoord wil doorwerken.

Even een knikje naar de Buzzee Bee volstaat om die collega hier op ludieke wijze aan te herinneren. Die spannende verhalen over gisteravond kunnen straks bij een kopje koffie verteld worden in de keuken. Veel gezelliger én efficiënter!

Een leuke manier dus om wat logisch is, of toch zou moeten zijn – elkaars werkritme en concentratie respecteren, ook in een open werkomgeving -, visueel te ondersteunen en duidelijk te maken.

Voila, ik ben dus fan! En nu ga ik even naar de keuken, want nu dit blogje klaar is heb ik wel zin in een koffie en een babbeltje!

Buzzee Bee in Focus Booth