Workshop: Productief vergaderen met beelden

Schrijf nu in
productief vergaderen met beelden

—- TWEEDAAGSE LENTECURSUS OP 2 & 3 JUNI 2016 —-

Op een ontspannen manier experimenteren en spelen met beelden en tegelijk je posters, agenda’s, modellen voor je bijeenkomsten, opleidingen, vergaderingen voor het najaar voorbereiden.

Beelden werken, omdat heel veel mensen visueel ingesteld zijn – en 75% van ons brein is continu bezig om visuele prikkels te verwerken- , omdat beelden veel sneller en beter informatie kunnen doorgeven dan grote stukken tekst en zeker ook omdat we in een beeldcultuur leven. Beelden zijn dus onmisbaar in communicatie.

En zelf je beelden maken is nog sterker.

Pak stiften en papier en begin te tekenen.
Waarom tekenen, in plaats van foto’s, PowerPoint of Prezi?
Tekenen is snel, simpel en universeel toe te passen. Materiaal is altijd wel beschikbaar. Je kan ook makkelijk en snel tekeningen fotograferen of inscannen en delen. Het gaat hierbij niet om kunst of ‘prachtige plaatjes, het gaat erom dat je je communicatiedoel bereikt.

Tekenen op ’t werk kan je inzetten

Tekenen terwijl je praat, houdt jou en de kijker gefocust. Het helpt je om je gedachten te ordenen. Als je tekent wat in je hoofd zit, maak je ideeën zichtbaar. Mensen volgen de lijnen die ze zien ontstaan. Tekenen wat je bedoelt, maakt dat makkelijker over te brengen, te begrijpen en te onthouden. Het is geen geheim dat Jef Colruyt een passie heeft voor tekenen en dat je hem tijdens vergaderingen meestal met stiften in de hand ziet ‘peetjes’ tekenen.

Als je tekent met anderen, maak je het mogelijk om nieuwe verbanden te leggen en geef je aandacht aan ideeën die anders ongezien blijven. Problemen of uitdagingen breng je sneller in beeld. Je ziet ook eerder oplossingen. Je verhoogt begrip, motivatie en betrokkenheid. Samen maak je een gedeeld beeld.

“Graag … maar ik kan niet tekenen.” Toch wel! Ook jij bezit het natuurlijke talent om je uit te drukken in beelden. Visual Harvesting maakt dat talent helemaal wakker tijdens een praktische opleiding. ‘Visualiseren? Dat kan je immers leren!’

productief_Vergaderen_visual_harvestingb

—- PROGRAMMA —-

Dag 1 – Tekentechnieken onder de knie krijgen

 

 • Leer het abc van de visuele taal.
 • Ga aan de slag met markers en flipcharts (en experimenteer met materialen)
 • Ontdek tips om snel iconen en mensen te tekenen.
 • Zie hoe je ideeën vorm geeft, verbindt en er betekenis aan geeft.
 • Visualiseer begrippen in dertig seconden tijdens een graphic jam-sessie.
 • Leer wanneer en hoe visualisatie in te zetten als middel om beter te communiceren
 • Tips & technieken voor wie ook digitaal aan de slag wil

Dag 2 – Productieve bijeenkomsten

 

 • Leer een visueel verslag maken: wat is de kern van de conversatie?
 • Met simpele tekeningen plannen en ideeën inzchtelijk maken
 • Maak sjablonen voor missies, visies, waarden, doelen (voor een beter begrip en om betrokkenheid en engagement te verhogen)
 • Gebruik visuele metaforen om concepten te vatten.
 • Agenda’s, regels & afspraken, doelstellingen (Maak ze zichtbaar voor iedereen)
 • Visual Storytelling – jouw verhaal in beeld
 • Uitwerken eigen projecten en ideeënmarkt

—- WAT MAG JE VERWACHTEN? —-

Tijdens een tweedaagse opleiding leer je jouw ideeën visualiseren – dankzij inspirerende voorbeelden en uitdagende opdrachten. Na afloop ga je naar huis met een koffer vol flipcharts, schetsen en sjablonen waarmee je meteen aan de slag kunt.

Op het einde van de rit heb je jouw eigen persoonlijke tekenstijl ontwikkeld. En sta je enthousiast en zonder vrees voor het witte blad!

—- WIE? —-

martine_vanremoorteleMartine Vanremoortele

Eind 2009 gaf Martine een wending aan haar loopbaan. Visual Harvesting – www.visualharvesting.com werd haar nieuwe bedrijf. Sinds de oprichting werkte ze als graphic recorder en graphic facilitator voor vele bedrijven en organisaties en overheden in binnen- en buitenland.

Ondertussen hebben zo’n 400 mensen deelgenomen aan haar workshops, waar ze haar passie voor visuel denken deelt. Ze ondersteunt de deelnemers in hun zoektocht naar een eigen visuele aanpak en toepassingsgebieden.

Opleidingen worden gegeven in Nederlands, Frans en Engels.

—- PRAKTISCH —-